Mijn specialiteiten

Als gediplomeerd Medisch Pedicure en lid van de brancheorganisatie Provoet, heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken.

Hierdoor ben ik nog meer all-round geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Medisch Pedicure Behandeling

Er zijn lichamelijke aandoeningen, die ook bij een pedicurebehandeling om extra zorg en aandacht vragen. Zo is het belangrijk om voor een behandeling te melden of u wellicht een kunstgewricht heeft of bijvoorbeeld bloedverdunners gebruikt. De Medisch Pedicure heeft de kennis om bij dit soort aandoeningen de juiste zorg en aandacht te geven.

Codecetificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Diabetische Voet

Voor en diabetische patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. In principe is de behandeling hetzelfde als bij een niet diabetische voet, maar de pedicure moet nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken. Komt u als diabetes client voor het eerst in de praktijk, dan dient u een verwijzing van de huisarts mee te nemen, waarin het type diabetes en de Simmsklasse vermeld staat. Indien nodig worden uw voeten getest op het gevoel en de doorbloeding en wordt er een schoencontrole gedaan. Bij een regelmatig onderhoud kunnen eventuele problemen tijdig worden gesignaleerd en kan eventueel een advies worden gegeven om de huisarts of de diabetesverpleegkundige te bezoeken. Indien nodig wordt er een klein verslagje gemaakt, die u dan kunt meenemen naar dit bezoek. Ook worden er adviezen gegeven voor het thuis verzorgen van uw voeten. U kunt hiervoor ook een folder meenemen uit de praktijk.

Vergoeding: Voor diabetespatiënten kan een vergoeding gelden vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is, dat u dan ingedeeld bent in een zorgprofiel 2. Heeft u een zorgprofiel 2 of hoger, dan moet u eerst naar de podotherapeut. Deze bepaald hoeveel behandelingen er per jaar vergoed worden en verwijst u door naar een gecontracteerde Medisch Pedicure. Bent u ingedeeld in zorgprofiel 0 of 1, dan kunt u soms een vergoeding krijgen vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. Meer informatie kunt u vinden op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure.

 

Vilttechniek

Vilttechniek kan worden gebruikt als directe verlichting bij hevige drukpijn aan tenen of voet.

Reumatische Voet

De reuma zelf kan niet worden behandeld. Wel is bekend, dat bij cliënten met dit soort aandoeningen een stevige handdruk al pijn kan doen. Vaak is deze ook in de voeten aanwezig. Dus een zachte aanpak is vereist. Ook is bekend, dat er bij ontstekingen in de gewrichten uiterst voorzichtig moet worden gewerkt. Deze cliënten kunnen worden geholpen, door eelt en likdoorns te verwijderen, want deze kunnen veel extra pijn veroorzaken. Ook kan d.m.v. vilttechniek en orthesiologie de pijn van likdoorns worden voorkomen.

Vergoeding: De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommmige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. Informatie hierover kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Meer informatie kunt u vinden op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure.

Orthesiologie

Een siliconenorthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van drukplekken of ter preventie van teenstandafwijkingen.

Door het maken van een persoonlijke orthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden.

Protectieve- en preventieve ortheses kunnen o.a. worden gemaakt voor:

- Likdoorns op of weke likdoorns tussen de tenen

- Voorkomen van standsafwijkingen

- Scheefstand van de tenen

- Hamerteen

- Klauwteen

Nagelregulatie en- of nagelreparatie

 
 
 Ik ben  gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken.Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof
 een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

 

 

 

Maar ook wanneer een nagel gescheurd of kapot is, kan er met behulp van gel of acryl een 'stukje kunstnagel' aan gezet worden.

 

Ook bij schimmelnagels bestaat er de mogelijkheid om deze nagels d.m.v. gel een betere look te geven, bijvoorbeeld voor de zomermaanden. In dit geval wordt de schimmel zo veel mogelijk mechanisch verwijderd, waarna de ontstane ruimte wordt gevuld met een z.g. kunstnagel. Hierdoor lijkt het een normale nagel. Nagels kunnen desgewenst gelakt worden met normale nagellak.

 

 

Cosmetische nagelbehandeling

In de branche voor uiterlijke verzorging gebeurt er veel en zijn er steeds weer nieuwe ontwikkelingen, zoals ook de gellack. Ik vind het belangrijk om ook hier op in te spelen met de nieuwe polish van Nail 10. Ik gebruik hiermee een hoogwaardig produkt die aansluit bij de wensen van mijn klanten. Normale nagellak gaat vaak na 2á3 dagen al bladderen, maar deze gellack niet. Deze blijft ongeschonden zitten tot wel 8 weken.

Naast deze gellack is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld kapotte nagels te repareren door een kunstnagel van gel aan te brengen. Deze kan dan vervolgens worden afgewerkt met gellack of gewone nagellak.

Naast de nieuwe lente/zomerkleuren is er ruime keuze waaruit gekozen kan worden